Dorpskernvernieuwing Beveren-Leie van start

Op 10 februari 2017

Zopas gaf Vlaams minister voor Economie, Philippe Muyters (N-VA) zijn principiële goedkeuring aan het brownfieldconvenant “Grote Heerweg” dat de start moet vormen van de sanering van de site van Desmet en Vanmarcke in het centrum van Beveren-Leie.

N-VA Waregem steunt de reconversie van deze 5 ha leegstaande en onderbenutte site tot een nieuwe woonomgeving met ca 120 moderne woningen, bomenrijen en een centrale groenzone. Het is de bouwfirma Sint-Janspark uit Oostkamp die zal instaan voor de verkaveling.

“Na de goedkeuring van het bestemmingsplan (RUP) in de gemeenteraad van november is dit de volgende stap in de vernieuwing en opwaardering van Beveren-Leie,” zeggen Thea Mestdagh en Johan Roose, buurtbewoners én N-VA mandatarissen in de gemeente- en OCMW-raad. “We zullen de afbraak, sanering en nieuwbouw van nabij kunnen volgen.”

N-VA Waregem hoopt dat ook de sanering van de site Cotesa in de Fabrieksstraat in Waregem eindelijk van start kan gaan. Het brownfieldconvenant dateert al van 2014 maar de stad treuzelt oneindig met de opmaak van het RUP.

“Voor N-VA zijn alle deelgemeenten even belangrijk.  Ook de site Fabrieksstraat in het centrum moet voor ons ook een nieuwe invulling kunnen krijgen met woningen en groen, maar ook met enkele kleinere KMO’s,” zegt Johan Braet, bestuurslid N-VA Waregem en medewerker ruimtelijke ordening in het Vlaams parlement.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is