Internet voortaan voor iedereen mogelijk in De Meers

Op 28 juni 2013

Tot voor kort was het zo dat in Woonzorgcentrum De Meers in Waregem slechts 8 internetaansluitingen voorzien waren, op een totaal van 279 eenpersoonskamers en 14 woonzorgflats.

OCMW-raadslid Marianne Verbeke (N-VA) vond dit gegeven niet meer van deze tijd, en drong bij het bestuur aan op een oplossing.

Internet is ondertussen alom tegenwoordig,” aldus Marianne Verbeke. “Dat in een moderne infrastructuur, zoals De Meers, nog niet overal internetaansluiting is, daar moet echt wat aan gedaan worden. Bewoners moeten de mogelijkheid krijgen om toegang te krijgen tot het wereldwijde net. En als de bewoners er zelf niet mee vertrouwd zijn, dan zeker wel hun bezoekers, al is het maar om samen eens iets op te zoeken.”

In de OCMW-raad is dan ook prompt beslist om voor alle bewoners internetaansluiting te voorzien, op aansturen van de N-VA – fractie.

Dankzij deze tussenkomst gaat de bal aan het rollen: bedoeling is dat ook de animatie in De Meers aangepast wordt aan dit nieuwe gegeven, bijvoorbeeld een activiteit waarbij bewoners die dat wensen vertrouwd raken met het internet.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is