N-VA Waregem blij met subsidie afbraakwerken

Op 14 augustus 2013

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters heeft op 1 augustus 2013 een ministerieel besluit getekend dat een subsidie toekent voor de eerste fase van de gedeeltelijke sloop van de leegstaande bedrijfsruimte, het voormalige Bekaert Textiles. De gedeeltelijke sloop laat toe om wegeninfrastructuur aan te leggen in functie van de ontsluiting van de site "Groenbek".

De subsidie bedraagt 596 250,06 euro of 90% van de geraamde kosten voor de sanering van de site.

Het saneringsproject betreft de eerste fase van de gedeeltelijke sloop van de voormalige bedrijfsruimte van Bekaert Textiles, Deerlijkseweg 22 in Waregem. Het project gelegen in een gebied voor milieubelastende industrieën en ligt binnen het gemeentelijk RUP "Hoogmolenstraat".

Het subsidiedossier werd goedgekeurd in het kader van de bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimtes. Philippe Muyters: "Het is een goede zaak dat de Vlaamse overheid haar steentje bijdraagt aan de bestrijding van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsgebouwen. De vrijgekomen ruimte krijgt dankzij een nieuw aan te leggen wegeninfrastructuur een functie die een bedrijventerrein ontsluit."

N-VA Waregem:

"Uiteraard zijn we blij met deze toekenning. In het kader van Waregem als ondernemende stad is het absoluut een positief gegeven dat de Vlaamse regering in dit dossier een serieus duwtje in de rug geeft en maximale ondersteuning biedt aan ondernemerschap en de daarbij horende tewerkstelling. Eens te meer blijkt dat goede contacten in Brussel onze stad absoluut ten goede komen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is