N-VA Waregem blijft waakzaam

Op 20 augustus 2013

Op de gemeenteraad van 02/04/2013 onder punt 9 wordt een occasionele politieverordening n.a.v. de Waregem Koerse Feesten voorgesteld en eenparig goedgekeurd. Deze verordening hield in dat er op zaterdag/zondag, en maandag/dinsdag buiten zou mogen gefeest worden, met muziek, tot 4 uur.

Het verslag van deze gemeenteraad vermelde echter 3 uur.

Ondanks verschillende tussenkomsten van de N-VA-fractie bleef de meerderheid bij het verkeerde verslag.

Uiteindelijk diende N-VA op 19/06/2013 een klacht in bij de gouverneur van West-Vlaanderen. De gouverneur vond onze klacht gegrond en vroeg inlichtingen aan de gemeente. Ondertussen is er nog altijd niet geantwoord op de vraag om inlichtingen van 26/06/2013.

De N-VA vroeg onlangs naar de stand van zaken, de diensten van de gouverneur bevestigden wat wij al konden vermoeden: "Er is nog altijd niet geantwoord op de vraag van de gouverneur waardoor er niet kan worden tussengekomen".

De diensten van de gouverneur zullen eerstdaags een nieuwe vraag om inlichtingen sturen, ondertussen zal Waregem Koerse al voorbij zijn.

De N-Va houdt voet bij stuk en vindt dat het democratisch principe "Wat is goedgekeurd moet worden uitgevoerd." moet worden gerespecteerd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is