Weyts investeert in nieuwe boulodroom in Waregem

Op 23 december 2023, over deze onderwerpen: Cultuur
Boulodroom

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert € 305.598 in een nieuwe boulodroom in Waregem. Het project werd samen met nog 11 andere projecten uit heel Vlaanderen geselecteerd omdat het zorgt voor een serieuze verbetering van de sportinfrastructuur. Weyts wil zoveel mogelijk kwaliteitsvolle infrastructuur om op die manier zoveel mogelijk Vlamingen te laten sporten. “Dit is een fantastisch kerstcadeau voor Waregem”, zegt Michiel Vandewalle, gemeenteraadslid voor N-VA in Waregem.

Vlaanderen investeert de laatste jaren steeds meer in sportinfrastructuur. Minister van Sport Ben Weyts heeft een ‘Sportspurt’ ingezet met € 185 miljoen middelen. Het is een nooit geziene investering die voor elke Vlaming moet renderen.

Weyts maakt nu € 305.598 vrij voor een nieuwe boulodroom in Waregem. Het project werd samen met nog 11 andere projecten uit heel Vlaanderen geselecteerd omdat het zorgt voor een serieuze verbetering van de sportinfrastructuur, waar veel mensen van kunnen genieten. De huidige petanquehal wordt gedurende het hele jaar zeer intensief gebruikt. Met de vernieuwing van de hal kan aan de vraag van andere clubs worden tegemoetkomen en kunnen zij er ook in de toekomst meer gebruik van maken. De nieuwe boulodroom moet de verschillende petanqueclubs de kans geven hun werking te bestendigen en te intensifiëren. Het moet hen de mogelijkheid bieden om de sporters op een kwaliteitsvolle manier hun sport verder te laten beoefenen.

“We investeren fors zodat alle Vlamingen dichtbij huis sportinfrastructuur van hoog niveau hebben”, zegt Weyts. “Het is straks nieuwjaar en dan koesteren veel mensen het goede voornemen om meer te sporten. Goede infrastructuur in je eigen buurt maakt het makkelijker om die eerste stap te zetten”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is