Gemoedelijke babbel over de aktualiteit met minister Jan Jambon

Op 28 oktober 2015, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

N-VA Waregem nodigde federaal minister van Binnenlandse Zaken en partijgenoot Jan Jambon uit naar de oranje zaal van de Schakel voor een debat over de stand van zaken in het land. 
Het werd een gemoedelijke en vooral informatieve babbel waarbij alle actuele onderwerpen aan bod kwamen.
Zo liet de minister aan de ruim tachtig toehoorders weten dat het verzekeren van de veiligheid en de maatregelen tegen het dreigende terrorisme pakken werkuren en centen kosten.
En dat het intense inspanningen vergt van de nationale veiligheidsdienst om elke mogelijke Syriëstrijder in de gaten te houden.

De vele betogingen tegen allerlei maatregelen van de regering eisen evenveel aandacht op. 
Daarnaast zal de regering zich beraden over de rechtspersoonlijkheid van de stakende vakbondsleden en vakbondsmilitanten die het de voorbije maanden soms erg bont hebben gemaakt.
Vooral de dramatische feiten na de recentste staking in het Luikse waarbij twee mensen zijn overleden omdat de dienstdoende chirurg of de hulpdiensten niet door blokkades op de autoweg raakten waren er te veel aan.

Ook belangrijk is dat N-VA nationaal waakt over de vorming en ontwikkeling van de lokale afdelingen in alle Vlaamse provincies.
Minister Jambon zei het niet met zoveel woorden maar het is duidelijk dat het nationaal partijbestuur erg goed op de hoogte is van wat er leeft in de afdelingen.
Over de mogelijk nieuwe hervorming van de politiezones stelde hij dat de regering momenteel geen fusies van kleinere met grotere zones verplicht maar de betrokken gemeenten en steden er wel op wijst dat samengaan zeker niet verboden is. Of de brandweerzones daarbij moeten aansluiten is dan weer een andere vraag die voorlopig geen concreet antwoord krijgt.
Maar daar wordt op het hoogste politiek niveau wel over nagedacht.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is