Gunstmaatregelen voor àlle verzorgenden in Waregem

Op 28 december 2016

Op vandaag geldt in Waregem een belastingsreglement voor parkeren. Personen met een handicap, artsen en prioritaire voertuigen zijn vrijgesteld van deze belasting, mits dit duidelijk “kenbaar” wordt gemaakt.

Naar aanleiding van een vraag van Familiehulp eind 2015, keurde het CD&V-schepencollege een aantal vrijstellingen van betalend parkeren voor de dienstengezinszorg van Familiehulp goed.

Tijdens de laatste gemeenteraad van 2015 maakte raadslid H. Vandenbroeke (N-VA) melding dat zij een rondvraag bij de andere verzorgingsnetten had gedaan (socialistische, liberale, onafhankelijke). N-VA Waregem stelde dan ook terecht de vraag of de communicatie door het bestuur ook naar andere instanties gebeurd was en of zij het aanbod hadden gekregen? Waarop erkend werd dat de organisaties niet aangeschreven werden, "gezien het reglement gekend is". Heidi maakte 2 bedenkingen. De aanzet werd gegeven door Familiehulp. Kon men toen niet de analyse te maken van wie wat doet? De voorzitter ging uiteindelijk in op de vraag van de N-VA fractie om de instanties aan te schrijven in het kader van het nieuw parkeerbeleid.

Tijdens de gemeenteraad van Maart 16 kreeg N-VA Waregem dan ook bevestiging van het stadsbestuur dat nu wel àlle verzorgingsnetten gecontacteerd werden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is