OC De Coorenaar: 10 jaar geleden in de modder, nu in het water

Op 4 oktober 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
Michiel vist eendjes

Mondelinge vraag fractieleider Michiel Vandewalle (N-VA/Open Vld)

“Geacht College van Burgemeester en Schepenen,

OC De Coorenaar in Desselgem bestaat 10 jaar.

Dit was een goede reden om te vieren. Het bestuur van OC De Coorenaar nodigde daarom de bestuursleden uit van verenigingen die er activiteiten organiseren.

Ik werd er verschillende keren aangesproken over het feit dat de parking nog steeds onder water blijft staan wanneer het regent. Ik beloofde er de vrijwilligers om nog maar eens te pleiten voor een definitieve en goede oplossing voor de parking van OC De Coorenaar.

Kunt u een stand van zaken geven wanneer de parking zal aangepakt worden?

Bedankt.”

 

Antwoord schepen Philippe:

Studieburea Lobelle heeft haar plannen klaar.
Raming: 80.000 euro incl btw
20 okt nieuwe vergadering, waarbij het studiebureau moet kunnen aantonen dat het probleem opgelost kan worden. Daarna definitief Ontwerp.

 

Nawoord Michiel Vandewalle:

“Dank u schepen voor uw antwoord. De schepen erkent dus het probleem en geeft toe dat alle eerdere maatregelen geen oplossing boden.

Zoals ik al zei, vorige week maandag was het de 10-jarige viering in OC De Coorenaar. U was er niet, maar schepen Jo wel.

Tijdens zijn toespraak, vertelde schepen Jo dat ze 10 jaar geleden in de modder stonden. Iemand die naast me stond, fluisterde me toe: “En nu staan we in het water!”.

 

Ik hoop dat er snel een goede en definitieve oplossing kan komen die bovendien duurzaam is. 

Tot nu toe werd er al verschillende keren een halve oplossing geboden: Een parking in aarde, stabilisé aanleggen (wat later beton bleek te zijn), een brugje,… Geen van deze maatregelen loste het probleem op.

In deze zijn twee of meerdere halve oplossingen, zeker niet gelijk aan een goede oplossing. Het kostenplaatje daarentegen loopt intussen al aardig op!

Eindigen doe ik met de woorden van een vrijwilliger van OC De Coorenaar:

10 jaar geleden stonden ze in de modder. Nu staan ze in het water. Hopelijk krijgen de vrijwilligers binnenkort eindelijk een droge parking.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is