Protest tegen geschrapt bedrijvenpark Waregem

Op 18 juli 2013

Er is veel protest tegen een beslissing van de Raad van State. Die heeft
verrassend het plan voor het bedrijvenpark Blauwpoort op de hoek van de
autosnelweg E17 en de Expresweg (N382) afgewezen.

Volgens de Raad van State is het niet bewezen dat er nood is aan bedrijfsruimte in Waregem. Niets is minder waar, want we hebben wel veel concrete vragen van
zonevreemde bedrijven, Waregemse bedrijven en externe bedrijven benadrukt
Veerle De Mey, regioverantwoordelijke van de Kamer van Koophandel
West-Vlaanderen (Voka).

Een nieuw bedrijvenpark is een noodzaak om de verdere economische ontwikkeling van de regio Waregem niet in het gedrang te brengen.
Het is bovendien alarmerend dat een actiecomité (omwonenden vrezen voor de leefbaarheid, nvdr.) van enkelingen zomaar de macht kan opeisen om via een procedure bij de Raad van State een sinds jaar en dag gepland bedrijventerrein in zijn ontwikkeling te fnuiken. Dat wil niet zeggen dat we tegen inspraak zijn, maar die moet op zijn minst beter gestroomlijnd worden om relevante investeringsprojecten niet verder te vertragen, aldus De Mey.

Ook politiek beweegt er veel in Waregem. Niet enkel de meerderheidspartij CD&V is misnoegd, maar ook oppositiepartijen Open Vld en N-VA.
De stad kent een opvallende vergrijzing, zegt N-VA-gemeenteraadslid Xander Pruvoost.
Extra werkgelegenheid kan jonge mensen aantrekken. We hebben wel begrip voor de bezwaren van omwonenden. De stad moet een aantal nieuwe scenario’s uitwerken om tot een compromis te komen. Pistes zijn nog meer groenzones, een geluiddempende wand en een betere verkeersafwikkeling door het op- en afrittencomplex met de E17 te herinrichten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is