Waregems kartel N-VA/OVLD lanceert eerste namen ....

Op 3 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

2 MEI 2018 – Nu de lijstvorming bijna rond is, maakt het kartel N-VA/Open Vld de eerste namen bekend. Opvallend nieuw gezicht is dat van Sophie Demeulenaere (N-VA), bekende zaakvoerder van Alfa Tapijtfabriek uit Waregem. Zij wordt geflankeerd door twee sterkhouders van beide partijen: gemeenteraadslid Geert Deroose (N-VA) en ere-gemeenteraadslid Guy Van den Eynde (Open Vld). Tot slot krijgen ook debutanten Marlies Vandesompele (N-VA), Maxim Laporte (Open Vld) en Glen De Waele (N-VA) een prominente plaats.

Carl Vanhoutte, voorzitter N-VA Waregem: “Door onze samenwerking bieden we de Waregemse kiezer een kwalitatieve lijst met enkel toppers aan. Met Sophie Demeulenaere op onze lijst krijgen de ondernemers in onze stad alvast een nog sterkere stem. Daarnaast zorgen we voor een mooie combinatie van ervaring en verjonging. Geert Deroose en Guy Van den Eynde kennen de knepen van het vak, terwijl Marlies Vandesompele, Maxim Laporte en Glen De Waele garant staan voor vernieuwing.”

“Onze mensen en hun ideeën maken het verschil. Al veel te lang zit één partij met dezelfde mensen aan de knoppen van de macht. Dat is niet gezond voor Waregem en zijn inwoners”, zegt Open Vld-voorzitter Evy Vandemaele. “Onze stad heeft een frisse start nodig. Daar kan het kartel N-VA/Open Vld voor zorgen, want de leegstand neemt toe en de mobiliteit zit helemaal in de knoop. We leggen momenteel de laatste hand aan ons gemeenschappelijk programma voor Waregem.”

Guy Van den Eynde (60) wenst zijn ervaring verder ten dienste te stellen van Waregem. Hij is projectleider vloerwerken en wil inzetten op de lokale economie door Waregem als winkelstad aantrekkelijker te maken. Tevens wil hij in Waregem de verkeersknoop helpen ontwarren. Ook ijvert hij voor een dringende opwaardering van de nieuwe Zuiderboulevard. Van een lege vlakte, moet dit een bruisende aantrekkingspool worden voor ons handelscentrum. In zijn vrije tijd supportert hij voor Essevee en trekt hij er graag op uit voor een wandeling.

Sophie Demeulenaere (51) is bestuurder van Alfa Tapijtfabriek uit Waregem. Sophie stapt in de gemeentepolitiek om Waregem te beheren als een bedrijf. Goed beheer van de inkomsten, duurzame inzet van middelen, een sterke ploeg van medewerkers motiveren, investeringen in infrastructuur, wegen en scholen… Ze wil ook heel graag het politieke spel van meerderheid tegen oppositie overstijgen. Als ondernemer wil ze zich volop inzetten om een ondernemersvriendelijk klimaat te garanderen.  Sophie is getrouwd met Stefaan Vanassche en is de moeder van Lucas (23) en Anou (8)

Geert Deroose (50) zetelt op dit moment voor N-VA in de gemeenteraad. Hij is rechterhand(en) bij artsenpraktijk Deroose Algemene Geneeskunde in Waregem en ijvert voor een transparanter bestuur. Hij zet zich bovendien ook erg in voor het groen in Waregem. Zo voert hij de strijd aan tegen zwerfvuil en volgt het stadsrandbos van dichtbij op. Geert is in Waregem gekend als een goedlachse levensgenieter.

Marlies Vandesompele (29) werkt als bediende bij netbeheerder Elia. Ze vindt heldere communicatie van het stadsbestuur erg belangrijk. Ook van veiligheid wil ze in Waregem een prioriteit maken. Propere wegen, nette parken en minder zwerfvuil dragen niet alleen bij tot een mooier Waregem, ze verhogen tegelijk het veiligheidsgevoel. In haar vrije uren kan je haar terugvinden achter een piano of in haar loopoutfit langs de Leie in Desselgem.

Maxim Laporte (26) is als kabinetsmedewerker communicatie bij federaal minister van Begroting Sophie Wilmès en voorzitter van Jong Vld Waregem gebeten door de politieke microbe. Waregem heeft dringend nood aan een veilige en leefbare visie op mobiliteit. Met de fiets gaat alles sneller. Daarnaast wil de vlotte Vijvenaar vanuit zijn ervaring als jeugdanimator en –voetbaltrainer de Waregemnaar terug in het middelpunt zetten. Vooral met singles, starters en jongeren wordt er nu te weinig rekening gehouden. Verder is hij in zijn vrije tijd gepassioneerd door het voetbal en is hij een fervent wielertoerist.

Glen De Waele (23) is laatstejaarsstudent geschiedenis en politieke wetenschappen aan de UGent. Hij woont in Beveren-Leie en pleit voor meer burgerparticipatie in Waregem, in het bijzonder op vlak van jeugdbeleid en aanleg van groene zones. Als geschiedkundige liggen historische plekjes zoals het Flanders Field Museum, Villa Gaverzicht en het Goed te Beaulieu hem na aan het hart. Glen is actief in het verenigingsleven en als je hem niet in de fitness vindt, dan ligt hij languit in de zetel met een non-fictieboek.

Op de foto van links naar rechts: Glen De Waele, Geert Deroose, Marlies Vandesompele, Sophie Demeulenaere, Maxim Laporte en Guy Van den Eynde.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is